tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Olipa kerran...

... niinhän kaikki kunnon sadut alkavat.

Käytiin sunnuntaina katsomassa Jali ja suklaatehdas. Hieno elokuva - suosittelen kaikille, jotka tykkäävät saduista!

Vanha tarina kertoo kaupungista, jonka maisemaa hallitsee salaperäinen suklaatehdas. Kukaan ei käy siellä enää töissä, mutta silti sen suklaa on maankuulua. Tehtaan omistaa vähintään yhtä salaperäinen Villi Vonka (Johnny Depp), joka kertomatta syytä päättää kutsua viisi onnekasta lasta tutustumaan tehtaaseensa. Niinpä viiden suklaalevyn kääreeseen piilotetaan kultainen lippu, joka oikeuttaa tutustumiskäyntiin.

Jali (Freddie Highmore) on pieni poika, jonka perhe on lämmin ja rakastava, mutta kovin köyhä. Kaikkien hämmästykseksi Jali löytää viimeisen kultaisen lipun, ja pääsee vierailulle suklaatehtaaseen...

Jali ja suklaatehdas on klassinen satu opetuksineen kaikkineen - hyvästi väljähtynyt newage-ideologia! Tim Burton on onnistunut luomaan värikylläisen ihmemaan, jossa erityisesti lapsinäyttelijät elävät tarinaa aidosti todeksi. Musiikki on hersyvän hauskaa ja mukaansatempaavaa, eikä Johnny Depp ole koskaa näyttänyt yhtä hyvältä. ;)

Elokuvan loppu jäi kuitenkin hiukan mietityttämään. Löysivätkö kaikki sittenkään omaa paikkaansa - loppu hyvin, kaikki hyvin?

Ei kommentteja: