keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

Toimii kuin kone - vaalikone!

Buahahaa, SYL:n vaalikone sitten tosiaan - pitkän odottelun jälkeen - avautui tänään. Aukeni kyllä, mutta toiminnan kanssa on niin ja näin.

Entäs sitten ehdokkaiden vastaukset - viittaan lähinnä omiini. En sitten onneksi ollut päänsäryn ja väsymyksen kourissa rustatessani kommentteja vaalikoneen väittämiin, lukekaa nyt vaikka tämä lause ja ymmärtäkää... "Voi olla, etä joskus jotakin tämäkin tapahtuu." :D

Lisäksi olen antanut olemattomalle kopo-valiokunnalle (oikeasti opinto- ja tiedevaliokunta) arvaamatonta valtaa ja ollut pontevasti sitä mieltä, että ylioppilaskunnan tulee ottaa kantaa globaaleihin ympäristökysymyksiin. Väsymyksen hämärtämä ymmärrykseni takertui globaaliin ja yhdisti sen inhimillisiin katastrofeihin kuten viime Tapaninpäivän tsunamiin - hämärää logiikkaa?

Vakavasti ottaen olen siis sitä mieltä, että
a) ilman koulutuspoliittista toimintasektoria (korkeakoulupoliittinen sihteeri + opinto- ja tiedevaliokunta) ylioppilaskunnassa ei olisi mitään tahoa, joka koordinoidusti huolehtisi opiskelijoiden edunvalvonnasta yliopistomaailman byrokratian kiemuroissa, ja
b) ylioppilaskunta voi ottaa kantaa myös ympäristöpolitiikkaan niin halutessaan. Se ei ole kuitenkaan ylioppilaskunnan varsinainen tehtävä. Ylioppilaskunnan ympäristöpolitiikan tulisi olla ruohonjuuritason toimintaa, jonka tavoitteena olisi kestävän kehityksen toteutuminen käytännössä, ylioppilaskunnan ja myös sen jäsenten elämässä.

No, ainakin ehdokkaan etsijät saavat hyvät naurut :D

Ei kommentteja: