perjantaina, huhtikuuta 06, 2007

Kirpputorilla kiirastorstaina

Kummalliselta se tuntuu, mutta näin siinä kävi.

Naapurin Jukka ja Miika suunnittelivat jo kuukausi sitten menevänsä suureen autonäyttelyyn, joka on ollut nyt viikon ajan downtownissa. Keksin, että mehän Mirkun kanssa mennään samana päivänä kirpputorille, koska autot eivät niiiin paljon kiinnosta... ja Mirkku oli heti mukana.

Niinpä aamupäivän esseerupeaman jälkeen tapasimme Edmondsin skytrain-asemalla ja kipittelimme siitä läheiseen Value Villageen. Oi sitä paikkaa! Keskikokoisen suomalaisen marketin kokoinen tila täynnänsä aarteita löydettäväksi. Siistiä, hyvää tavaraa ja vaatetta. Kuinka kirpputorit ovatkaan ihania.

Mirkku oli enemmän hengaamassa, mutta minä etsin kevättakkia - tänään sää on ollut sellainen, että on tarjennut mainiosti ilmankin päällysvaatteita: 17 lämpöastetta iltapäivästä, oli säätiedotus ennakoinut, ja varmasti piti paikkaansa.

Kandidaatteja uudeksi takiksi löytyi montaakin, mutta kaksi jäi ylitse muiden, ja lopulta valinnan tuskassani päätin ostaa molemmat, vaikka hinta vähän kirpaisi; hienompi, tumma luumunpunainen, jakunmallinen samettitakki maksoi $8 ja hiukan pidempi, musta, kauluksellinen plyysitakki $20.

Henkisesti krapulaisena, väsyneenä ja onnellisena jatkoimme matkaa Applebee´s-ravintolaan syömään. Tilasimme molemmat salaattia - minä katkarapu-pekonisalaatin, Mirkku Oriental kana -salaatin - ja ensimmäisen haarukallisen jälkeen huokasimme yhteen ääneen: "Ihanaaaa! Parasta salaattia mitä olen ikinä syöny..." Eikä jälkiruoka taatusti ollut pahempaa.

Minun jahkailujeni takia aikataulu hiukan petti, emmekä kerenneet koluta seuraavaa paikkaa eli täkäläisen Pelastusarmeijan Thrift Storea kunnolla läpi. Eipä sillä, että olisimme ehtineet tehdä niin Value Villagessakaan. ;) Mirkku lähti aiemmin ruokakauppaan ja First Lutheranille ehtoollismessuun, minä jäin vielä pähkäilemään ympäri kirpparia, ja käteen tarttui kolme paitaa ja yksi hame, yhteensä $19. Thrift Store oli vielä viihtyisämpi kuin Value Village, ja myös hiukan kalliimpi, mutta toisaalta raha menee hyvään tarkoitukseen.

Kamalaa!

Sitten seikkailin vielä bussilla vähän matkaa Kingswayta eteenpäin Sperling Avenuelle, jonka varrella Emmauskirkko on. Sain tepastella kymmenen minuuttia ennenkuin kirkko tuli näkyviin, mutta ehdin kuin ehdinkin ehtoollishetkeen.

Miika ja Jukka olivat selviytyneet autonäyttelystä parissa tunnissa, ja Miika odotteli minua jo kirkon eteisessä. Kirkon puolella oli ihan hiljaista, ja luulin että kukaan muu ei ole vielä tullut. Niinpä kailotin kovalla äänellä, että olen tuhlannut rahaa! Tuli sitten koko kirkkokansalle selväksi. :)

Tuntui äärettömän hyvältä istua kirkonpenkkiin pitkän päivän päätteeksi. Olen jo parin viikon ajan kaivannut pääsiäisen aikaa ja odottanut sitä. Tullaan valtavien asioiden äärelle, kun tullaan ristin luo ja sitten tyhjälle haudalle. Kun saisi enemmän ja enemmän ymmärtää sitä, se olisi valtavaa.

Siinä kirkon penkissä istuessa olin surullinen ja onnellinen yhtä aikaa. Itkin sitä, että minulta ei puutu mitään, että olen saanut kaikkea niin paljon, paljon enemmän kuin koskaan olen osannut toivoa tai ansaitsisin.

Suurempi kuin elämä on sinun armosi!

***

Oi rakkain Jeesukseni, piinattu, verinen,
jo särkyy sydämeni, kun tuskaas muistelen.
Sua taivaan kunnialla ylhäällä palveltiin,
nyt orjantappuralla pää pyhä kruunattiin.

Vie minut, Paimen hyvä, taas omaan laumaasi.
Suo, armolähde syvä, kuin ennen lahjasi.
Suloista taivaan mannaa soi Henkes sanastas.
Vieläkin voimaa anna, oi Herra laupias.

Nyt kiitos haavoistasi, syntisten ystävä!
On ristinkuolemasi minulle elämä.
Suo voimaa loppuun asti sinua seuraamaan,
sinussa luottavasti myös kerran kuolemaan.

Suo ristinuhrin loistaa lohtuna pelkooni.
Se ahdistuksen poistaa, tuo rauhan sieluuni.
Vain katson kasvojasi, jään, Jeesus, turviisi.
Näin sinun kuolemasi on minun voittoni.

- virrestä 63

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siunattua Pääsiäisen aikaa teille!

Saara

Pälli kirjoitti...

Kiitos, sitä samaa teilleki, vaikka aika oliskin työntäyteistä...

Hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet!

katriina kirjoitti...

Hyvää pääsiäisaamua teille! Ja Päiville synttärionnittelut Katriinalta, Matilta, Joonalta, Senjalta ja Liljalta! (ymmärsin edellisestä viestistä, että juhlapäivä on tänään). Vietä mukava päivä itseäsi ja Jeesuksen ylösnousemusta juhlien!

Kristus nousi kuolleista!

Pälli kirjoitti...

Kiitos!

Juhlapäivä tosiaan oli eilen, ja ihana sellainen olikin :)

Aamen!

Katriina kirjoitti...

No hyvänen aika, kerro nyt jo ihmeessä, mitä sait niistä paketeista. Sitä tietoa odotellen olen täällä joka päivä käynyt kurkkaamassa :)

Riuku kirjoitti...

Ihanaa synttäriä!!! Taitaa tulla vähän myöhässä mutta kuitenkin.

Täälläkin ollaan uteliaita synttäripakettien sisällöstä!

Pälli kirjoitti...

Kiitos Riuku :)

Valitettavasti nyt on hirveä esseenteko meneillään, että en osaa sanoa, millon kerkiän kirjoittamana lahjoista :/

Koitan ehtiä mahd pian...

Anonyymi kirjoitti...

Muutkin siis on uteliaita sun lahjojen suhteen =)

Saara

Anonyymi kirjoitti...

Olin tänään Jyväskylässä käymässä ja mietin, että kohtahan teitäkin siellä näkee!
Antoisia viimeisiä päiviä!

Saara

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa. Kysynpä asiaa vaikka tätä kautta, kun en millään jaksa Webmailia avata. :~) Eli minkäslaista tuo laitosneuvostossa hommailu on? Jostain syystä jopa kiinnostaisi. Mutta en tiedä kiinnostaako tarpeeksi. Gradun tekemisen oheen tarvitsisi jotain puuhasteltavaa. ;~)