torstaina, joulukuuta 08, 2005

"Tämä on henkilökohtaista"

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto järjestäytyi eilen!

Saimme monipuolisen ja yhteistyökykyisen hallituksen sekä ärhäkän opposition tulevaksi vuoden mittaiseksi hallituskaudeksi. Oppositio esitti paljon hyvää ja asianmukaista kritiikkiä, mutta valitettavasti myös henkilökohtaisuuksiin menevää kitinää.

Tämä on taas niitä kertoja, kun mietin, että olisi pitänyt avata suunsa, mutta en keksinyt mitään riittävän jämäkkää sanottavaa, ennen kuin liian myöhään. No, ehkäpä hyvä näin - oppositio sai kyllä hyviä kysymyksiä ja asiallista kritiikkiä muilta ryhmiltä.

"Puheenjohtaja, arvoisa edustajisto. Nimeni on Päivi Luukkainen. Tahtoisin kysyä hallituslista B:n puheenjohtajaehdokkaalta, että miksi ette ottaneet hallituksen puheenjohtajuuden kriteereitä esille kahdessa edeltävässä kokouksessa, kun muutettiin JYY:n sääntöjä? Emmehän nimittäin voi olettaa, että olisitte halunneet kohdistaa kritiikkiä hallistuslista A:n puheenjohtajaehdokkaan persoonaan..."

Valitun hallituksen puheenjohtaja osoitti vastauksillaan olevansa sekä pätevä että valmis yhteistyöhön erilaisten tahojen kanssa.

KO:sta nousivat hallitukseen Jarmo ja Annukka, Liljasta tuli edarin puheenjohtaja. Saimme edariin kuusi edustajaa, minä jäin ensimmäiseksi varaksi... Kokous väittelyineen ja erittäin lukuisine äänestyksineen oli niin mielenkiintoinen, että en muistanut murehtia koko asiaa.

Puhumattakaan tietysti siitä, että olin noussut viideltä aamulla lukemaan psykan tenttiin, joka oli iltapäivällä ennen edaria... ;)

5 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Nii-in... rakkaus on maailmankaikkeuden suurin voima.

I Johanneksen kirje 4:8-10.

Kiitos runosta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa! Asioissa on tietenkin aina monta puolta... sama taitaa päteä JYY:n hallitussotkuihin. Henkilökohtaisuuksiin ei tietenkään saa mennä, mutta ymmärrän aika hyvin jos tietyt tahot tuntevat valtavaa närkästystä hallitusneuvotteluiden kulusta. Kun saa, mitä haluaa, ei tarvitse yleensä paljoa kiinnittää huomiota prosessiin, jossa asiantila saatiin aikaan. Näin siis on nimittäin silloin, kun ei ole itse ollut mukana sitä tekemässä. Lähtemättä asialla retostelemaan taitaa olla tällä kertaa niinkin, että paljon pahempaakin henkilökohtaista "parjausta" on tapahtunut, eikä aina ihan välttämättä ko. henkilön edessä, jossa hän voi edes puolustautua tai muut voivat puolustaa. Tällä ei tietenkään ole sinun kanssasi Päivi mitään tekemistä, en siis kritisoi sinua. Ja toisaalta, enpä muutenkaan paljoa mitään asiasta tiedä, joten tämän voi jättää huomioimatta tykkänään, tai vaikkapa pitää ainoastaan hävinneen osapuolen kitinänä :)

Pälli kirjoitti...

Joonas :),

kaikki tuossa esiintuomasi on tiedossani kyllä. Ja ymmärrän myös närkästyksen, samalla lailla kokisi varmasti kuka tahansa niin hienon vaalivoiton saaneet kuin te. Ja kuten sanottua, suurin osa kritiikistä olikin aivan asiallista.

Hallitusneuvottelujen kulusta voidaan tietysti olla montaa mieltä, varsinkin me kaksi, jotka emme ole olleet ihan keskiössä, vaan enemmänkin sivussa. Varsinaista kähmintää ei ymmärtääkseni ole tapahtunut, vaan kyseessä oli asiakysymykset, joiden perusteella päätökset tehtiin...

Harmillista oli minusta se, että edellisen hallituksen pj:n yritys järjestää kaikille yhteinen pj-ehdokkaitten haastattelutilaisuus ei toteutunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kun luin tuon merkinnän "Kapina kirjoittamattomia tutkintovaatimuksia vastaan" minua rupesi kiinnostamaan minkä syiden vuoksi olet valinnut pääaineesi ja mitä suunnittelet tehdä valmistumisen jälkeen. Tulin uteliaaksi, kosksa vertailu voisi antaa taustaa omille suunnitelmilleni. En pikaisella selailulla löytänyt aikaisempaa merkintää tai kommenttia.

Pälli kirjoitti...

Thi, en ole siitä koskaan kirjoittanutkaan. Taidan tehdä sen, vaikka voin jo etukäteen sanoa sen, että en ole niitä kaikkein päämäärätietoisimpia ihmisiä.

Tätä nykyä aion opettajaksi, vaikka haluan pitää muitakin mahdollisuuksia avoimena, mutta se ei ollut alkuperäinen suunnitelma. :)