maanantaina, heinäkuuta 11, 2005

Vaikenemisen aika

Erinäisistä syistä bloggailu on ollut jäissä jonkin aikaa. Ja jonkinasteista hiljaisuutta jatkunee ennaltamäärittämättömän ajanjakson tulevaisuudessakin.

Menneen vaikenemisen syynä ovat olleet kiire elää ja viikon lomailu Keski-Pohojammaalla, missä ei ole kiinteää nettiä. Tulevaa mykkyyttä taas ennustaa täällä Jyväskylässä se, että jouduttiin luopumaan tietokoneesta. Ja siinä vasta onkin tarinaa kerrakseen...

Miika oli hankkinut koneen luottosopimuksella, jonka mukaan ensin maksettiin käsiraha, sitten kuukausieriä kaksi vuotta, minkä jälkeen oli määrä päättää, haluaako pitää koneen ja maksaa loput kerralla, vaiko luovuttaa koneen liikkeeseen. No. Kaksi vuotta tuli täyteen jo keväällä, ja Miika kävi pariin kertaan liikkeessä kyselemässä, että mitäs nyt, haluttaisiin kone palauttaa. Vastattiin, että katsellaan ja otetaan yhteyttä. Toissa torstaina se luvattu puhelu tuli, ja ukaasi, että kone palautettava mieluummin samana päivänä tai viimeistään perjantaina... Lisäksi Miika komennettiin soittamaan pankkiin, jonka kanssa luottosopimus oli tehty.

Soitto selvitti, että liike on saanut rahansa pankilta, ja pankki aikoo periä saatavansa Miikalta ja multa. NO HUUHHUUH. Onneksi sekä pankki että liike järkiintyivät yön yli mietittyään: kummatkin olivat mokailleet (pankki oli jatkanut laskuttamista, vaikka olisi pitänyt lopettaa, eikä liikkeessä Miikan kyselyistä huolimatta tiedetty, mitä tehdä), joten asia saatiin sovittua, eikä meidän tarvinnut maksaa heidän erehdyksistään kuin kolme kymppiä. Ei, en minä valita. Olen vain sairaan tyytyväinen, ettei tullut kummempaa jupakkaa.

Nyt ollaan sitten tietokonetta ja nettiä vailla. Toki uutta katellaan sillä silmällä, mutta ken tietää, koska se saadaan.

Istun siis yliopiston kirjaston atk-luokassa tätä naputtelemassa. Vielä olis parikymmentä minuuttia ennen kirjaston sulkeutumista... ;)

Ei kommentteja: