maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Repeilemisiä

Eilen onnistuin kokemaan itseni täysin epäkelvoksi ihmiseksi niin pienestä syystä, että en kehtaa kertoa. Itkin silmät päästäni, ja sehän ei tee atoopikolle hyvää. Lisäksi onnistuin kyhäämään kokoon kunnon riidan Miikan kanssa, mistä seurasi lisää kyyneleitä. Mistä se tunne tuli? Miksi? En tiedä. Voisin esittää liudan mahdollisia psykologisoituja syitä, mutta en tiedä, olisiko yksikään niistä oikea, tai edes osasyy.

Tänä aamuna en mitenkään jaksanut mennä Hegelin oikeusfilosofiaa jyystävään seminaariin (pdf). Jossakin kohtaa henkinen jaksaminen kertakaikkiaan loppuu... Lupailin itselleni, että teen kotona kouluhommia. Pitäisi nimäittäin (taas) lukea tenttiin. Kohta tulevat psykologian ja teologian tentit; nyt stressaan sitä, että en saa luettua. Kun aikaa on kulunut tarpeeksi, iskee viime hetken paniikki, aloitan lukemisen ja stressaan sitä, että en aloittanut ajoissa enkä siis ehdi lukea riittävästi. Tentin jälkeen lupaan itselleni: ei koskaan enää...

Opiskelun sijaan olen kuluttanut koko aamupäivän lukemalla blogeja, ja moraalinen krapula on vertaansa vailla. Blogikiertueella huomasin, että mummilan Jani lukee tällä viikolla muun muassa Raivoa rakkautta. Se antoi lisäpontta kirjoittamiseen. Jotta Janin ja muiden iloksi (? ;) olisi jotakin uuttakin luettavaa...

Olen vieläkin sisältä kipeä ja surullinen eilisestä, vaikka en enää tunnemyrskyn revittävänä. Vuosienkin kamppailun jälkeen tämä olotila, jossa hyväksyn itseni, näyttää edelleen olevan kovin hauras, helposti järkkyvä. "Tämä puoli ylös, sisältää herkästi särkyvää." Herra armahda!

4 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Tässä lukuprojektissani olen aina lukaissut muutamat viimeisimmät jutut kultakin lukuvuorossani olevalta kirjoittajalta, mutta jos niiden lukemisen jälkeen ei uusia juttuja kerkiä sen viikon aikana tulemaan, niin sellaisesta blogista jää aika vähän mieleen. Eli kannattaa päivittää ;)

Millä tavalla itkeminen on atoopikolle haitaksi? Ärsyttävätkö suolaiset kyyneleet ihoa vai mitenkä? (Kysymys voi olla aika pöljä, mutta en ole koskaan tullut tuollaista ajatelleeksi.)

Pälli kirjoitti...

Kummasti innostaa kirjoittamaan, kun lukija ei ole pelkkä numero tai arvaus :) Olen kertoillut tutuille ja ystävillä tästä blogista, mutta ei ole hajuakaan, kuinka moni tai kuka tätä lukee. Ja kun en ole saanut aikaan hankkia mitään laskuria, niin ei voi tietää.

Ei kysymyksesi ole ollenkaan pöljä. Eihän tämmöinen asia voi olla selvä sellaiselle, joka ei joko a) ole itse atoopikko tai b) tiedä atopiasta muusta syystä tavallista enemmän.

Kyllä, kyyneleet ärsyttävät ihoa. En tiedä tarkkaan, johtuuko se suolasta, vai vain siitä, että kyyneleet ovat vesipitoisia (vesihän kuivattaa ihoa hyvin tehokkaasti) vaiko siitä, että helposti tulee hangattua silmienympärysihoa kun itkee.

Lisäksi jokaisen atoopikonkin iho on yksilö. Mulla on erityisiä ongelmia ollut silmien ja nenänalusen kanssa, ja siksi iho ei niillä alueilla ole edes sen paksuista, kuin muuten, ja sen takia taas kuluu helpommin puhki.

Olosuhteet huomioon ottaen tilanne on nyt jo ok. Mutta tuo tunteenpurkaus kyllä pistää miettimään, että jotain tarttis teherä.

On muuten pitänyt jo pitkään sanoa, että tuo sun lapsuuskuvasi on tosi söpö. :)

Jani kirjoitti...

"Kummasti innostaa kirjoittamaan, kun lukija ei ole pelkkä numero tai arvaus […] Ja kun en ole saanut aikaan hankkia mitään laskuria, niin ei voi tietää."

Niinhän se toimii. Toisaalta hiljaisia lukijoita voi itselleen kuvitella vaikka kuinka paljon varsinkin, jos ei käytä laskuria ;)

Mullakaan ei ole mitään laskuria enää. Se alkoi pitemmän päälle vain hermostuttamaan, että millä tavalla minkäkin asian kirjoittaminen vaikuttaa niihin kävijäkäyriin.

"Kyllä, kyyneleet ärsyttävät ihoa. En tiedä tarkkaan, johtuuko se suolasta, vai vain siitä, että kyyneleet ovat vesipitoisia (vesihän kuivattaa ihoa hyvin tehokkaasti) vaiko siitä, että helposti tulee hangattua silmienympärysihoa kun itkee."

No jopa on harmillinen vaiva. Ikään kuin itkeminen ei jo sellaisenaan olisi niin inhottavaa (ainakin minusta se on) niin sitten siihen päälle vielä tuollainen.

"Lisäksi jokaisen atoopikonkin iho on yksilö. Mulla on erityisiä ongelmia ollut silmien ja nenänalusen kanssa, ja siksi iho ei niillä alueilla ole edes sen paksuista, kuin muuten, ja sen takia taas kuluu helpommin puhki."

Auh! Kuulostaa kivuliaalta. :(

"On muuten pitänyt jo pitkään sanoa, että tuo sun lapsuuskuvasi on tosi söpö. :)"

Heh, pienenä sitä vielä osasi näyttää söpöltä valokuvissa. :)

Pälli kirjoitti...

Nuo laskurin poistamissyyt ovat osin samoja, kuin omani olla toistaiseksi hankkimatta sitä. Etu olisi, että ainakin jonkinlaiset laskurit kertoisivat, mistä sivuilta tänne tullaan... uteliaisuus ;)

Multa oli häipynyt yksi tilaaja. Pillastui varmaan tuosta edellisestä postauksesta.

Itkemisestä... itse asiassa mulla ei olis muuten mitään sitä vastaan.. Eihän se sillä hetkellä niin miellyttävää ole, mutta jälkeenpäin on jotenkin puhdistunut olo. :) Ja yleensä helpottaa oloa, oli itkun syy sitten mikä hyvänsä.

Atopiasta. No, siihen toki tottuu. Parempi niin, koska se on krooninen tila. Ei oikeen osaa sanoa, että sairaus, vaikka periaatteessa niin. Ehkä kuulostaa oudolta, mutta en kyllä vaihtaisi kuitenkaan atopiaa vaikka sokeuteen, kuurouteen, halvaukseen tai johonkin muuhun vaivaan.

Varsinkin, kun ihoni on aika harvoin kipeä. Sisko ei joskus voi nukkua, kun ihoon sattuu, eikä hänenkään atopiansa ole vielä paha. Oijoi. Mutta kiitos myötäelämisestä.

Olenpa taas suulas. Suunnittelinkin kirjoittavani seuraavaksi atopiasta, saa näkyä, milloin saan aikaiseksi... :)

Heh, pienenä sitä vielä osasi näyttää söpöltä valokuvissa. :)

Ei se sun nykyinenkään kuva huono ole. Näytät älykkäältä ja tarkkaavaiselta. :)