maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Apartment # 711 in Louis Riel House eli koti :)

Yksi kotiovistamme auton kohdalla, ikkunamme keskimmäisen valkean ristikon tässä päädyssä.Tässä tulee postaus, jonka kirjoittamista itse olen odottanut jo kauan. Siis kaikille muille materialisteille ja sisustusintoilijoille: esittelykierros kotonamme, Louis Riel Housessa, joka ulkoapäin on taatusti kampuksen rumin rakennus...

Posti tulee alakerran postilokeroihin puoliltapäivin.Neljäs kerros on useimmin käyttämästämme ovesta tultaessa maan pinnalla oleva kerros.

Yllä olevat kuvat ovat useimmin käyttämämme ulko-oven aulasta. Meillä on nimittäin kaksi, oikeastaan kolme ulko-ovea, joista kuljemme. Täällä ei ilmeisesti ole käytössä vastaavaa rappuihin jakoa kuin suomalaisissa kerrostaloissa. Tosin emme ole käyneet muussa talossa, jota Suomessa voisi sanoa kerrostaloksi, täkäläisittäin tower, torni.

Numerot ovat joka kerroksessa erivärisiä - mukavaa ja käytännöllistä.Yleensä laiskuuttamme ajamme hissillä seitsemänteen kerrokseen. Ja sitten käytävään, haistaisittepa vain mikä sulotuoksi siellä leijailee! En osaa oikein kuvailla sitä... Harmillista, että tähän ei voi liittää hajuja, kuten kuvia. ;)

Niinkuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. Tervetuloa sinulle!Kotiovessa on tuttuun tapaan tervetulotoivotus: Sananlaskuja ja Finlandiaa. :) Olemme aikoneet kiinnittää oveen myös Suomen ja Kanadan liput, mutta ei olla saatu vielä aikaiseksi. Meidän ovi on muuten harvinaisen siisti, monet ovet ovat täynnä reikiä tai tarrojen jäänteitä... Mutta astukaa toki sisään matalaan majaamme!

Eteisen tuolin selkänoja on osoittautunut käteväksi käsilaukun säilytyspaikaksi.Eteisestä näkee kaikkiin huoneisiin keittiötä lukuunottamatta. Vasemmalla on naulakko kaapinovien takana, siitä tykkään kovasti - eteinen on niin siistin näköinen aina. Sitten olohuone ja makuuhuone. Viimein oikealla on vessa, josta olettekin nähneet jo vilauksen. Oikein mallikelpoinen suihkua ja lattiaa lukuunottamatta. Vedessä on taatusti jotain omituista, sillä lattiassa on vaaleita laikkuja, jotka eivät lähde jynssäämälläkään. Niin, ja kylpyammeesta ei päästy vieläkään eroon...

Verhot avataan ja suljetaan sälekaihtimien systeemiä vastaavalla virityksellä.Seinällä Tuulian tekemä maisema ja kortti Repalta: Rakkaus on näkevä. - Helena Anhava.

Seuraavaksi on vuorossa makuuhuone. Sängyn virkaa toimittaa vuodesohva, jonka voi halutessaan koota päivän ajaksi lakanoineen kaikkineen... mutta ei jaksa. :) Paljoa muuta makuuhuoneeseen ei mahtuisikaan. Samaa kokoluokkaa kuin taannoin Nousukadulla.

Välistä täytyy harrastaa vakavaa teeveen tuijotusta! :D- Hyvät naiset ja herrat, ladies and gentlemen, olohuone! Kuvasta puuttuu mikroaaltouuni, joka on hienon sohvamme vasemmalla puolella lähellä rasva-alttariani. Meillä on myös lukuisia kynttilöitä. Ja huomatkaa hieno matto, jonka saimme Seijalta ja Jarilta...

Niitä kynttilöitä on television oikealla puolella ja ikkunan vieressä. :)

Kulman taakse jää toinen tiskiallas elikkä valkoinen Wal-Martin muovivati.Lopuksi vielä kurkkaus keittiöön. Säilytystilaa ei ole kuin kuvassa näkyvät kaapit, sekä ruokaa varten tietysti iso jääkaappi. Tilanpuutteen vuoksi kaikki säilykkeet ovat siellä! Kattilat ja vastaavat saa onneksi säilöttyä hellan omaan säilytyslokeroon - vai miksi sitä oikein sanotaan? Vaikka piskuinen keittiömme on oikeastaan keittokomero, se on kyllä yllättävän kätevä. Erityisesti tykkään liedestä: levyjen välissä on paljon tilaa, mihin voi laskea kaikkea kun tekee ruokaa. Iso tiskiallas on myös kiva, mutta se on ikävää, että tiskipöydällä ei ole juuri tilaa.

Mutta eihän se ole vierailu eikä mikään, jos ei tarjota jotakin suuhunpantavaa. Siispä kaffetta, kaakaota, teetä tai mehua, olkaa hyvä! Kahvi on vahingossa ostettu kofeiinittomana, teetä on monta lajia, suosittelen chai-teetä, se on ihanaa maitoon tehtynä! Mustaherukkamehutiiviste on aarre, semmoisia ei nimittäin täällä harrasteta. Toki on myös tuoremehua. Sitruunakakku on kirkon mummojen peruja. Ja sitä ennen suomalaiseen tapaan ruisleipää, tehkää hyvin!Emmauksen PR-mukit - Uuden Aamun Uusi Armo - Emmaus Lutheran Church, Burnaby, B.C.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mukava käydä kylässä. Vai tälläi te asutte. Muutenkin elämänne kuulostaa oikein mukavalta ja mielenkiintoiselta. Nauttikaa!
Saara

katriina kirjoitti...

Ihana tutustumiskierros! Kyllä kuvat kertoo paljon. Kiitos!
Seurasitteko vaaleja eilen? Aika jännäksi meni, ennenkuin homma selvisi.

Pälli kirjoitti...

Hei Saara ja Katriina! :)

Kiva kun kävitte!!! Tarkoitus on pistää vielä pari kuvaa, jahka saan ne ensin otettua... alakerran eteisestä ja postilokeroista. :)

Kyllä vaan elämä on täällä mukavaa, vaikka olen lihonut sen verran, että yhdet housut (ne jotka ei oo stretch-sellaiset) ei enää mene jalkaan millään. :( Just Noora ja Jukka oli eilen kylässä, ja puhuttiin Nooran kanssa siitä, että millaistahan on palata Suomeen. Vaikea kuvitella...

Välillä miettii, että olisi kiva asua täällä vaikka muutama vuosi, ja tavallaan Suomi ei tunnu kauhean kaukaiselta, kun on Skype ja muut systeemit. Toisaalta on välillä ikävä Suomeen, just kun te tulette kommentoimaan ja kun saa kuulla kaikista mukavista jutuista mitä tapahtuu Jyväskylässä. Niin kun nyt seuraavassa EO-illassa on niin sikamielenkiintoinen aihe, että voi että kun haluaisin olla siellä!

Ja nyt on tosiaan enää vähän aikaa jäljellä, jotain kuusi viikkoa...

Vaaleista - Miika seuraili niitä, kun oli vähän kipeänä eilen, eikä lähtenyt kirkkoon ollenkaan. Minä sain vaan kuulla sitten tuloksen. ;) Tarkotitko Katriina jännäämisellä noitten suurten puolueitten voimasuhteita?

Miika ainakin on ihan tyytyväinen, että Kokoomus pärjäsi niin hyvin. Ite en osaa oikein sanoa, ei tämä mielestäni niin ihmeellistä ole. Eikö se aina mene niin, että hallituspuolueitten on vaikeampi pärjätä, kun ihmiset muistaa, että ne eivät ole pitäneet vaalilupauksiaan? ;)

pmv kirjoitti...

Hei taas!
Hienoa nähdä teidän koti, varsinkin kun Louis Rielissä en kertaakaan käynyt kun en tuntenut ketään joka olisi siellä asunut. Ja kun ootte ihan vastapäätä sitä missä minä asuin... voih! Kuvia katellessa voisi vain hypätä sisään sinne ja lähteä talsimaan tuttuja teitä niin kampuksella kuin downtownissakin.

Pakko on kysyä kun mainitsit Dorothyn raamisseuranasi, eihän kyseessä ole SFUn Christian Students -järjestön työntekijä? Kävin siellä kerran pari Christian studentsin järjestämissä jutuissa (mm. järjestetyllä illallisella UBCn christian studentsin vieraina) ja tapasin Dorothyn kahvilla sen jälkeen pari kertaa... jos sama henkilö kyseessä, olisi aika hauskaa :)
Me valmistaudutaan JYYn vuosijuhliin... vaikka ei kyllä kiinnostaisi tällä hetkellä stressata kampaajan viime hetken varaamisesta ja sellaisesta, kun kandin työ ja kaikki muu työllistäisi huomattavasti enemmän. Täytynee ottaa nämäkin pippalot rennosti vaan.
Siunausta ja nauttikaa Vancouverin keväästä!! Täällä tuli taas räntää ja jopa tuli ikävä viime kevättä siellä... :)
Piia-Maria

Pälli kirjoitti...

Hei Piia-Maria!

Kuten varmaan huomasit, on jo vähän haikeat tunnelmat täälläkin päässä. :)

Dorothy ei ole varmaankaan sama, sillä tapasin hänet Paulan, eli Miikan mentorin kautta. He käyvät omassa kirkossaan, jolla on joitain hassuja piirteitä, kuten että sillä ei ole nimeä lainkaan. Nimen antaminen kuulemma veisi heti harhaan. ? :o

Vai Jyyn vuosijuhlat, voi vautsi! :D Kun se kevät nyt vaan tulis, sitähän tässä on ootettu viimeset kaks kuukautta... Noo, ehkä huhtikuussa sitten! ;)

Siunausta sulle kanssa ja Antille myös!

Riuku kirjoitti...

Hieno kämppä teillä!! Tosiaan itsellekin tulee kova ulkomaillelähtökuume kun muiden tarinoita lukee. No, ehkä joskus...

Pälli kirjoitti...

Riuku :)

Kiitoskiitos!

Ei tätä oikeen itse osaa hienona pitää, kun kuitenkin tuo talon ulkomuoto ja käytävä hajuineen vaikuttaa niin paljo.. mutta onhan tää itse asunto siisti ja ihan valoisakin, jos vaan ulkona valoa riittää... jos täällä olis kaikki maallinen omaisuutemme, olisi tämä varmasti vallan kodikas! :)

Luulen, että pääset vielä reissaamaan, mikä sen estäisi, sitteku pääset töihin ja saat rahaa... ja nykyään useilla aloilla on mahdollista lähteä joksikin aikaa ulkomaille leipää tienaamaan, niin että mikä jottei.