torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Taas palohälytys!

Piia-Maria kyseli, että onko ollut palohälytyksiä. No nyt on!

Palohälytykset ovat kai niin tavallisia, ettei paikalle vaivauduta ihmettelemään...Eilen iltapäivällä kävin lukemassa Pipliaa Paulan, Dorothyn ja yhden kolmannen tytön kanssa eräässä kampuksen kahvilassa. Kun palasin kotiin kolmen tienoilla, palosireeni alkoi ulvoa käytävässä. Taas!

Edellisen kerran sireeniä saatiin kuunnella sunnuntai-iltana. Silloin olin ehtinyt jo vaihtaa yövaatteet päälle, mutta eihän siinä auttanut muu kuin kämpiä ulos värjöttelemään. Paloauto ja -miehistö tosi toimissa? ;)Valtaosa talon asukkaista ei ole näistä hälytyksistä moksiskaan, ja lähes poikkeuksetta joku tulee portaissa vastaan ja on menossa kotiinsa, kun me kipitämme pihalle sireenin hätyyttämänä. Itsekin sitä suhtautuu asiaan hiukan epäuskoisesti - joka kerta miettii, että onko sitä nyt ihan pakko lähteä, ihanko oikeasti jossain palaa? Ensimmäisellä kerralla raahasimme jopa läppärin mukana, ja sehän olisi oikeassa hätätilanteessa vihoviimeinen asia mitä tehdä, ruveta nyt haalimaan omaisuutta mukaan.

Sunnuntaina menimme sitten Dining Halliin kahville, ja harmittelimme sitä, että pimeällä ei saanut kuvia palokunnasta, joka saapui myös pillejä huudattaen paikalle. Eikä kukaan huomannut, että minulla oli pyjamanhousut. :) Täällä jo kampuksella tulee vastaan niin monenlaista tallaajaa, että ei juuri tarvitse huolia siitä, onko vaatetus viimeistä muotia vai edelliseltä vuosituhannelta.

Nooran ja Jukan kortti kehottaa nauttimaan suklaaputkesta ystävänpäivän kunniaksi!Tällä kertaa minulla oli kamera, ja Miikakin saapui sopivasti paikalle luentojen loputtua. Tutkailimme päivän postia, jonka olin ehtinyt noutaa alakerran lokerosta ennen soitinmenojen alkua. Saimme, tadaa, ystävänpäiväkortin Samilta, Krisseltä, Saimalta ja Varvulta - kiitos vain! :) Lisäksi minun äänioikeusilmoitukseni löysi myös perille, ja sen mukana vaalipropaganda, eli aukeama KD:n lehdestä. Siinä komeilivat kaikki KD:n ehdokkaat, ja bongasimme listoilta tuttuja, joita löytyikin ihan mukavasti... Kusti siis polkee tännekin, mutta vauhti ei ole päätä huimaavaa.

Säätöä kotiovellamme - ihaikaapa paikallista arkkitehtuuria!En tiedä, olivatko hälytykset turhia, vai polttiko joku nuudelit pohjaan, kuten Miika sanoi. Mikähän näitä paikallisia hälyttimiä riivaa? Vai käykö joku ihan piruuttaan tuolla käytävässä kääntämässä kammesta, niin että sireeni alkaa soida? Mahtaa palokuntaakin harmittaa, jos tyhjän takia kiipeävät tänne mäelle saakka.

Ei kommentteja: